THIS SITE IN ENGLISH This site in english
Lustans Devon Rex
 
Transparent
trans
separator

 

Om Lustans Devon Rex

Lustans Devon Rex är ett liten uppfödning av rasen Devon Rex. Varje parning är ett resultat av noggrann planering och varje kull kattungar är mycket efterlängtad.

 

 
KONTAKT
 
Pernilla Ohlson
Blåsutgatan 9d
414 56 Göteborg
T. 031 - 14 34 41
pernilla@devonrex.nu
Bakom stamnamnet finns jag, Pernilla. Jag bor i Göteborg tillsammans med Johannes och våra katter. Vi har fött upp Devon Rex sedan 1995 och vi tröttnar aldrig på denna underbara lockiga ras.

Pernilla   Som uppfödare har vi ett stort ansvar både för att se till att våra katter har ett fullvärdigt kattliv hos oss och att våra kattungar får en så bra start i livet som möjligt men vi har också ett ansvar gentemot rasen i sin helhet. 

Hälsa
Det viktigaste för oss är att katterna vi föder upp är friska och fria från sjukdomar och att de får en uppväxt med tillräcklig och näringsmässigt korrekt foder i en miljö där de inte utsätts för onödig stress. Detta för att de ska få en så bra start som möjligt och utvecklas till friska kattungar med gott immunförsvar.

Temperament
Vi tycker också att det är mycket viktigt att katterna har ett härligt Devon Rex temperament; sociala, keliga, lekfulla och nyfikna. Våra kattungar får en trygg uppväxtmiljö med mycket kärlek och i takt med att de blir äldre så får de nya utmaningar och händelser att ta itu med för att de sedan ska kunna klara av vuxenlivet på ett bra sätt. Våra kattungar växer upp mycket nära oss och utvecklas till härliga och olika individer.

Utseende

Friska och trevliga katter är vår främsta målsättning och att sträva mot detta ser vi som en självklar skyldighet både mot dig som kattungeköpare men också för rasen i sin helhet. Utöver detta så anser vi att vi har ett ansvar att långsiktigt försöka föda upp rastypiska Devon Rex med det utseende som vi fallit för. Vi älskar de stora fladdermusöronen, ögonen med sin fantastiska uttrycksfullhet för att inte tala om den mjuka lockiga pälsen som är så underbar att klappa på.
 
trans
© Copyright Lustans 2006 - pernilla@devonrex.nu