THIS SITE IN ENGLISH This site in english
Lustans Devon Rex
 
Transparent
trans
separator

 

Om kattungeköpet

ATT KÖPA EN KATT ÄR ETT STORT BESLUT och något man verkligen bör fundera igenom innan man gör slag i saken. Din katt kommer att vara en del av ditt liv de närmaste 10-15 åren och kommer att kosta en del både i inköp och årligen i form av mat, sand och veterinärvård.

Visst är det härligt att alltid ha en kattkompis hemma som myser hos dig i sängen på nätterna och får dig att skratta och le men kom också ihåg att du blir lite mer låst än vad du var innan och du måste t ex ordna kattvakt om du ska resa utomlands på semester.

Vi vill att våra kattungar ska komma till bra hem där de blir älskade och väl omhändertagna livet ut. Därför vill vi att du ska ha funderat igenom om en Devon Rex med sitt livliga temperament och sällskapliga sätt verkligen passar dig.
 

Dot Lustans Devon Rex-test
Passar en Devon Rex dig? Ta reda på det genom att göra vårt test här

Dot Vad äter din katt?
Här får du information om vilken mat din katt är van vid att äta när den flyttar.

Dot Att flytta hemifrån
Några saker att tänka på när din kattunge flyttar hem till dig.

Dot Att få vara katt i ditt hem
Lite om att ha tålamod och uppfostran.

Dot Säkerhet
Vilka faror finns för en katt i ditt hem.

Dot Skötsel
Vardaglig skötsel av din katt.

    pixel

VI KOMMER ALLTID ATT FINNAS HÄR för våra kattungar och för dig som köpare när det dyker upp frågor och funderingar och i samband med att du köper katt hos oss så får du också information om hur du bäst tar hand om din lilla rex, vad den ska äta, hur den ska skötas och vad du bör tänka på när din katt flyttar hem till dig.

När du och din kattunge hittat varandra och du bestämt dig för att du vill köpa katten så tar vi en tingningsavgift på 1 000,-.

När din kattunge flyttar hem till dig är den:

Dot Minst 12 veckor gammal och har därmed fått tid att få vara med mamma och syskon.
Dot Fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva (2 vaccinationer)
Dot Veterinärbesiktigad senast 7 dagar tidigare
Dot Avmaskad 2 gånger
Dot Stamtavleregistrerad
Dot Försäkrad i Agria i ditt namn för att undvika karens ifall någon olycka skulle inträffa när den flyttat hem till dig.
Dot Microchippad med ID-nummer så att din katt kan identifieras om den springer bort. Detta innebär också att du får 10% rabatt på din kattförsäkring i Agria.

Vi bjuder också på ett medlemskap i Nordiska Rexringen, en intresseförening för alla som älskar rexar. I medlemskapet ingår också 10% rabatt på din kattförsäkring i Agria vilket tillsammans med ID-märkningen ger dig en total rabatt på 20%.

Du får också ett kattungepaket med mat som katten är van att äta samt ett gäng favoritleksaker. Vi skickar också med information och foton från

  Krilles nos
din kattunges uppväxttid och råd om hur du ska ta hand om din lilla nya familjemedlem för att allt ska gå bra i samband med flytten.
 
trans
© Copyright Lustans 2006 - pernilla@devonrex.nu